GLOSA: Soukupův Premiér je pouze pro silné povahy

V programu TV Barrandov je napsáno, že sitcom Premiér je satira z prostředí vysoké politiky a hraje v ní – tedy alespoň to tvrdí samotný velký šéf . Nic z toho však není pravda. Soukup nehraje, protože jeho herecké výkony jsou horší než jeho moderování, sitcom neboli situační komedie to také není, protože po zhlédnutí prvního dílu mi bylo do pláče. A že je z prostředí vysoké politiky? Jediné, co je vysoké je Soukupovo ego, které by někdo měl rychle setřást, jinak to nedopadne dobře.

Nebojácný všeuměl Jaromír vyrazil s kůží na trh a po velmi skromně nazvaném pořadu „Moje zprávy,“ který spíše než zprávy připomíná manipulativní monolog vedený hodně špatným diktátorem, přišel s formátem, který nejen u nás, ale nebojím se říct, že ani ve světě, nemá obdoby. Opravdu, hodnocení 2 % nedosáhl na ČSFD zatím žádný seriál. Ano, je to tak. Dámy a pánové, představuji vám pořad Premiér.

Nikdo nečekal to, že po něčem tak špatném jako jsou „Moje zprávy“ může přijít ještě něco horšího. A přišlo. Nejenže Soukup zde působí jako scénárista a herec, ale je samozřejmě také sponzorem.  Nebylo by od věci, kdyby se v pořadu objevil i někdo jiný než jen Soukup a možná by pomohlo, kdyby zkusil více než jeden úhel kamery. Nemluvě o tom, že v několika pasážích se kamera klepe, jak čivava při vánočních ohňostroji.

Ihned zpočátku vám vyrazí dech propracovaný prostřih na dřevěný dům, který spíše napovídá tomu, že se bude točit Receptář prima nápadů, díl Jak zasadit túje. Z omylu vás však vyvede nesmysly mluvící Jaromír Soukup jako Prokop Diviš.

A dál? Dál následuje 20 minut zcela bezobsažného monologu Soukupa. Za pomyslnou třešničku na dortu považuji scénu, kdy byl jeden z aktérů zastrčen zpět kameramanem, když vystoupil mimo záběr . Jedná se o tak velký ochotnický bizár, že po zhlédnutí prvního dílu, jsem chtěl TV Barrandov žalovat za krádež 20 minut mého života.

Jaromír Soukup tak může doufat, že prorazí aspoň jako zakladatel zcela nového, dosud nespecifikovaného žánru a nám nezbývá než doufat, že se z Premiéra nestane premiér. 

Přidat komentář